BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
There was an error in this gadget

Sunday, September 5, 2010

gian skate...



salam pose dan bakal eid pada kamu,kamu dan kamu semua..(ayt bdak nh lg..pemes tol)pada hari,saya dgn tade kejenye nak melalut ttg skate..alaa..skate..




haaa....tmpt ini laa yg saya maksodkan itu...

fes time maen skate,perghh..aku igt aku dah menghidapi penyaket skatophobia..memg dasat..bersama dgn anan,epa n kezennye,dyana yaakob,eton n sorg mamat yg memg ......... benama akmal azmi...

dorg nh wat aku fobiaa!!(hahaha..tadelaa)

fes2 tuh,stat men tuh,memg aku kaku kat dinding skate slame 1/2 jam..siyes..aku cek agi jam aku..aku ade la wat attempt nak jln sket,nk bg owg lalu..siyes aa..seksa tol..dgn tgk hanan serta kwnnye akmal tuh slambe skate dpn kitorg yg x reti skate nh(epa,aku,eton n dyana) memboowat kn aku rse nak blg kasot skate kat dorg..(hahah..hiperbola jee)

pastuh,bleh laa jln kat ice skate tuh memegg dndg nye(jalan!!bkn skate!!) beserta anan mengaja aku..memg aku rse baru setaon je umo aku,men tateh2 agi..

dlm 1/2 jam agi tuh,aku leh laa jejln sensowg kat tga2 skate tuh dgn lembabnye(jln je..)owg len da leh skate daa..tapi yg satu aku x puh hati tol..kwn anan tuh..die ske gile tolak owg..dah le aku  nh terkangkang2,dgn sedikit pergerakn shj membwatkn aku KEDEBUK!! dgn sengnye..haa..die tolak pon,die jatoh skalik!!apa punye mamat daa..

so,kengn fes skate aku memg fobia abes aa..aku da kire,aku jatoh lebh dr 10 kali,tp x seterok eton  laa..heheh..tp yg ak pasti,timbullah due kesan lebm yg besar cantik je menghiasi kedua2 lutut aku..hahaha..lawak tol...


itu kengn fes...so aku tersgtlaa fobia berskate nh..takot woo...

smpilaa aku masok intec, n kebetolannye masok meg 7 yg gile2 nh..
so,idea maen skate tuh adelah slh stu idea gile dorg2 nh laa..aku dgn pants membntah!!no skate ever in ma life again!!haha ..poyo jee..tapi,setelah dipujuk oleh beberape bdak klas aku,tmbah ngn si nawer dok tyg betape hebatnye die skate,caampor ade diskaun..aku pon relaa diriku di'jatuh'kan skalik agi...

skali men skate ngn bebdak meg 7,pehh..taya ckp la..ta penah aku nmpk agi org plg semgt dlm idop aku..hahaha..lg2 kerol,bush,n ganu..pehh..fes time skate,dlm bape minit je trus leh wat spinning?hebat tol korg(nawer x temasok..buuu)..tapi jenol n talhah mcm tu je laa..hahaha...kalo hayan poyo ngn brake die je..

kalo koyah n kela,klaka laa plak..same je ngn aku nh..heheh..men tak gerak2!!situ je laa..muna n jiak aa plg poyo mennye!!buuuuu..hahaha..ibah?hahhahaha..hahaha..mampuu glak je laa..ngee..dok tgh2 tu,pastu men..comel laa ibah..atol n kinah lak maleh!!bknnye nak men!!seb bek gak sebb dorg laa tukang tgkp gamba.haha

yg plg lawoknye,ade part kitorg kumpol tga2 pdg ice skate n joget sesame mengikot rentak lagu...mase tuh,nak je jert"lihat laa dunia!!"hahaha..lawak aa korg..

kesmpulannye..men skate nh memg bess..kalo ko reti men..hahaha..kalo x x bes laa..jatoh kedebuk laa..fes time x bes sebb x reti,seken time bes sebb da reti..dn bgitulaaa strusnye..n thanx gak kat kamu,kamu dn kamu semua(ceh,lg skalik) sebb aja sy men skate..(nama2 kat ats tuh)..

(tade gamba aa meg7,sape sowh x upload?haha)

jadik?pe agi!!jom aa skate!!(aku nak gi sunway selase ni,7/9 ngan kekwn aku,ati puspa,nurul nadiah,yana farhah,hisyammuddin,hasif n dana...sape nak ikot??hehehhe)

Sunday, August 29, 2010

masa tok membuat essays yg panjang....

di hening pg kol 2 ni ttbe rasa bosan la plak...
walopon malam masih mude tp xde aktiviti la plak nak wat...
da boring2 teringat la plak ad tempat nak membuat diari yg da lame xbkak2...hehehee
sbnornye nak cite betapa diriku bosan hidop di universiti...
kwn??? ramai je....
balak????? bertepah2 je yg ensem....
bfff???? banyak yg nak isi borang...
 TAPI.......
masih tak sama ngan member dlu...
esp LEGEND!!!!
rindu ah korang....
kat cni blek ad 3 org je...blek2 lain sume wat nongong je klu jmp...jrn sebelah pon xtau nme...
nak tgor aptah ag....
klu kat skolah dlu, leh leh lepak ramai2...gelak sesme....mkn sesme...bongkang sesme...
kt cni,,,, sume wat hal msg2...mkn pon xajk..*tu penting tu* hahahaaaa
ap ag ekkk,,, hehe...
haa...pas ni, bebdk fly da nak terbang...
hehehe...xde la ramai pon kwn RAPAT yg fly tp pas ni da xdpt jmp...
yg dok kat m'sia pon sbnornye da ssh nak jmp...
hahahhaaaaa.....
(bangga pon ad sbb ad kwn kat obersea)
nak jmp pon payah nak jmp sume...
sume da tercmpak seluruh alam...
..........haisshhhh!!! ssh tol nak kumpol....
ermmm....ad ag x ah nak tulih nie...keke...
ad byk ag yg terpendam kat ati nie...tp xleh tleh...
.....xterkata....
.....xterkeluar....
.....xterluah.....

lastly,
*****my teen life is the most precious thing i ever have....
>>>>>thanx to ALL my fren...
>>>>>love you all so much....and also memory langgar praturan sesme, nek pents ssme,
           kantoi sesme....and ssme kne pggl ngn cgu ayu...
HAHAHAHAAA....
......ADIOS AMIGO....
......MISS YOU ALL SO MUCHHH!!!!

Saturday, August 28, 2010

INTEC..(meg 7 sajja!!haha)




salam pada semua..salam satu mesia ya..waaaa..lame kowt x berblog..blog nh pn da berabuk,tarak sapa nak edit..hahaha..klaa,disebbkn aku bru je mengabeskan sesi 4 bulan prep aku kat sebuah intitusi yg dinamakn INTEC,jadiii..marilah kte berkenal-kenaln ngn intec nh ape yaa....


senonye,aku x nak cte psl intec pon..aku nak cte psl bebdak klas aku je..hahahaha...pd bln 4,hari bln dan jamnya tidk diketahui asalnye,aku menjejakkn kaki ku yg berkasutkn wedges hadiah pembelian kakakku sempena spm ke dlm kelas yg dinamakn meg7..sungguh,pertama kali masok,impression fes aku,"bebdak nh pehal awal sgt masok klas?tertekan aku dibwatnye"...disebbkn  aku masok ikot pintu blakang,yg aku nmpk meja diblakang suda bercop dgn beg2 'balatong' nye..kat depn plak sume pompuan yg sunyi sepi(ok,not really)..seken impression aku: dimanakah kejantanan lelaki melayu skang?dr skola menenga smpi laa ke u,mnjg je laki dok blakang..tara gne tol..

jadi aku dok laa tetenga klas tu,bersebelahan dgn seseorg gadis(buuuuu) yg pertama kali aku jmpe waktu daftar aritu iaitu zahratul muna alhany..die nh memula jmpe,da taw bleh ngam da..sebb?hahaha..dalam ayat sopnnye,peramah..ayat kureng sket,becok!!hahahaha..seblah kanan aku lak siti nabilah yg agak pendiam.turns out abes 4 buln ngn die,ceh,2 x 5 je ngn aku..hahahaha..seblah si bella lak,nurul najihah(jiak) yg aku dpt rasekn aura kekedahan die..hahaha..tapi jiak,aku serius ske loghat kodah!!hahaha

n then bermula laa pershbtn kitorg(borak sket je pon)..after one klas,ade satu lect nh sowh lantk satu ktua..aku ingt agi,sme wat bodo je psl tuh..yg si pompuan x nak ckp ngn laki,dn begitu laa sebaleknye..aku da pikir da"ni mcm balek kat keadaan smap je..susa2"..so aku dgn suara dominasi(bak kate mojojojo n albino laa)aku nh,mncdgkn agar lntik ktua antr laki..tp laki wat bodo je..ase nak campak dlm tong smph pon ade dorg nh..

so,at fes,memg aku x ske pon klas aku nh..dh laa tade sekor pon bdak smap,klas seken lak dlm list meg..ape aku nh bodow ka?lg2 ngan pompuan ske wat geng awe2,ngn x de kejesama nyee..memg aku rse akn merana dlm 4 bln nti..hipotesis aku laa(mcm ust zul lak..berhipotesis nh)

but then..our frenship stat to grow..where shuld i stat?ngn ketua laa dl..at fes,aku igt die nh pendiam je..tunduk zuhud abes!mse pekenlkan nama lg aa..igt agi ayt die."nama ana thalhah alkhair bn ismail"(sile serta kn makhraj plg pekat yg palg anda mampu ye)..hahha..sebb tuh laa bebdak nh lantik jdk ketua..tp die nh memg berwibawa..bagos aa..wat keje ngn bagosnyee(maksodnye die laa yg wat keje sensorg,tadak sapa tolon..sket2 laa)..nak knal die?tgk die belakon..hahahaha..bleh meng kot grammy award..neway,thanx sebb blanje makan kfc ye talhah!

satu perenggn tok ketua sje..menunjukkn aku sgt menghargai seorg ketua..hahaha..hmm..nak knalkn korg ngn sowg nih..nama die cukop pemes di klgn mulot sume org,terutamanye laki..disebbkn beliau nh matured(siyes taw!!die yg ckp..)hahaha..nama die nusaibah..ibah2..haha..lagu feberet die?doraemon.so korg pikir laa die nh matured ke x..diseblah die?nur hanisah..@lek2..bdak plg sempoi aku pena nmpk..memg lawak aa kalo ckp ngn die..

dl kan..ade laa sorg mamat nh..memg mke pendiam laa..nmpak gaya pon innocent je..igt kan ade laa bdak baek(kot)kat klas nh..maka ak pon menadah tgn kesyukurn..dl laa..lame2,rupe2nye..isk2..muhammad hayyan afiq tdak lah sprti mn yg aku sgka..dah laa albino!(bls balek ko kutuk sore ak).memg kuat mengusik n menipoo tol die nh..seb bek aku bkn maruko..pastuh kne skandal by ust lak tuh..haru2..ade sorg kat klas ak lak..die tuh new MJ generation kott..hahaha..amirul izan..igt nama nih!!kalo nak wat show pape,ajak je die..kompom nak..nak ckp je..yg keempat2 bdak aku sebot nh(dua kat atas),dorg bdak kisas..KISAS tuhh..hahahha

kalo dl laa aku dipanggil mak oleh bebdak extrovert,kat klas meg7 ade gak seorg 'mak'..nama beliau nur khalilah....tapi siyes aa,aku kalah dgn ke'mak'an die..degn sore keibuan die..perghh..teng je dgr..ngeee..puji lelebey lak..hahaha..len lak ngn cik farhana kite..sore die..errr..hahaha..cm manja(ayt talhah)..hahaha..fes time tgk die..ngeee..takott..garang kot..still rse agi..hahahaha..tp same je gegile..lg2 korea!!hehehhe..hi 5!!

nak cte laa dua org mamat,dorg nye perangai sebijik mcm adek2 aku,yob n aish...sorg busyoiri...die nh.. awe2 memg rse nak lari je die..ngn muke berkerut n garangnye..hahhaa..satu agi kureng becakap..tp ble nak wat drama arb,agak terharu laa yg die nh sumbg idea..walaweii..igt agi skil skating die..ngeee..bush2..sorg lg name da nak sme ngn aku..zainol izudin..jenol!!hahah..asal owg sebot nama die,aku toleh..asal owg sebot nm aku,die toleh..las2 kitowg mls nak toleh dah sesape pon yg pggl nama kitowg..die nh lawak je lebey,n kalo tipu boleh jdk benar sebb keseriusan mke die tatkala menipu..hahha

nak cte psl shopping,dua minah nh memg fanatik tentang subjek ini..hahahaha..rabiatul adawiyah ngn nurul sakinah..dua org nh kalo x dikelihatan bersama memg pelik ibni ajaib laaa..hahaha..kalo atul,ske dijadikn rujukan semue 0rg..hahaha..kalo die da stat maen fb,maksodnye die daa abes blaja laa tuh..hahaha..ngn kina dgn adhd die..hehehhe..bley jdk bff of da year laa korg

ckp psl bes fren nh,dua org mamat nh tade laa bes fren pon,tapi ble dorg bersama je,mesti ade je perkara yg plik atr dorg due nh..hahahha..sorg nh,khairul adli..die mmg pelik pon..hahaha.. die kot laki plg menonjol kat klas fes2 klas..kot laa..hehehe..bes jdk assistant die dlm drama,sebb die nh jns dga kata..mesti mak die bhgia ngndungkn die,aitcehhh..sorg agi munawir hassan..tataw nak ckp pe die nh..hahahha..bajet pro men skate,bajet pro pd segalanye..(exaggerate terlebey lak)..yg plg x th dl loghat kelate die ..memg lawokk..satu agi..laki yg da bape kali rejek aku..isk2...nawer da patahkn ati aku slalu..hahaha

jgn ckp meg 7 nh gila2 je,ade gak yg lembut..tgk atikah muda!!sentiase lembut dn sopan x kire di mana jua..juge kepade mok timoh(fatimah azzahara)..memang mu ni hebak btol la jadik mak alfateh!!hahahhaa..tapi dorg nh laa jdk pedoman kepada wanita2 meg 7 yg mahu menjadi sopan dn ayu ye..hahaha..tp otak gile same je..hahaha

lagi..adek klas meg 7..mohd alif!!alip2..hahahaha..memg trase adek habesss...dgn perangai die..igt lg mase coach die jdk announcer time drama arb..lawok laa..ana aizz halib!!hehehhe..comel2..hahaha..trase laa plak kang si alip nh...sowg lg sape ekk..oh,kalo bkn al fateh,sape lagi?ghahha..si muhamad syafiq nh..die nh memg aa..kalo x knal die,memg rse..eiiiiiii..hahahaha..tapi lakonan arb die,peh..cair kot..hahhaa..wassim2!!hehehe..

kalo nur fazreena lak,bdak nh pon gile gak..tapi agak pendiam laa..lawok teringtkan die jdk mak tiri senget lela..hahahahha...lawok2..si faz nih,kwn kwn skola rndh aku dl..so,ape2 aku x pueh ati psl die,msti aku cte kat faz..kan faz?kalo ruqayyah lak..adoii..tataw nak ckp psl ape die nh..hahaha..fes psl garsuunah..pastuh garsuunah lah selama2nye..hahahha..kaya2..tape kaya,sentiase ceria selalu,bak kate kerol..idop hwang tae kyung!!hhahahaha

so,begitulah kesah meg7 sekalian..syg gile kot dorg..sebb fes jmpe klas yg bg kejasama laki n pompuannye..sggh terharu laa..lg2 dlm drama arab,bab2 jejalan g sunway ke,memane ke..n trademark kitorg?JANGAN LEPASKAN PELUANG DI DEPAN KAMERA!!hahahaha..sekian..bahibukuu moot abadan abada!!!





Wednesday, August 11, 2010

~~fasting mo0d..

Assalamualaikum pembuka bicara~~slamt pose kepade sumer umat islam y bepose ye...hari ini..ak pon xtaw 

nak tulih kt blog nih y da lme besawang...hahaha...hari ini dalam sejarah..bile g terawih kat surau..rse teharu 

dengar azan surau KMNS same cam zaman2 terawih bebumbungkn langit kat SMAPL dlu...miss dat 

moment~huhuhu...seyes rse nak nangeh...rase sgt bes dpr terawih kt skolah cam dlu2...n x sgke ad gak org y 

azan same cam tyme kat skola dulu...huhuhu...thanx to dat person y mengingtkn balek kngan g terawih kat dtrn 

skola...tyme tgh zikir2 tgok langit..nampak kapal tebang lambai2...cam2 saat2 indah ngan kengkawan kat skola 

dlu...huhuhu...bile lg kite nak jmpe ye...rmai nak fly da tyme rayer...ad gak y da fly awl..xpe la...sumernyer 

ditakdirkn Allah...same2 la kite doa untuk kebaikan sumer...n dapat la kite jumpe sumer tyme reunion y ntah 

bile2 tuh...hahaha...kepade kengkawan sumer..sesame la kite lipatgandakn pahala di bln y mulie 

ini,....wasalam~~ 

p/s ak men donlod je gamba...xsgke lak gmba nih...hehehe...

Wednesday, June 30, 2010

tiade tajuk...

ak pon xtaw nape tetibe ak rse nak blogging..padahal byk lg keje laen ak bole buat...maybe ak rse nak 

release tension jap..hehe..memandangkan skrg kite da msok zaman keremajaan...cewahh...hehehe...makin 

byk la mslh yang bakal kite tempohh...*ayat xley bla....hehehe...ni salah satunyer la...bile ttbe rase nak 

menyayangi dan disayangi...ak nak sharing sal member ak jer...hehehe...bile ka matrix nih..mang le kite jumpe 

pelbagai umat manusia kan...lelagi batch kitorg nih lebey kurang 2 ribu stgh....antre reramai org uh...adelah slh 

sorg member ak ni minat...bukan student taw...tapi lecturer...dulu ak cam musykil la...pehal lak student ley 

tangkap chintan ngan lecturer nih...tapi bile ak tgok skrg..mang bole pon...ye la...lecturer pon mude2...at least 

23...xpon 24...bpe sgt la jarak ngan kite nih...lebey kurang 5 ke 6 taon je...nak dijadikn cite...ak pon xtaw la 

member ak ni ske kat lecturer tu ke x...tp ade la unsur2 menyatekan sedemikian...ak pon dngr je la...mls nak 

masok campor kn...hehehe....lagipon dengan test kimia ak yang da beturut2 failed...lagik la ak mls nak amek 

kesah mende2 sedemikian...ak pon xpaham la....subjek yang ak suke spt kimia ak failed...bio yang ak xsuke 

ley lulos pule...adekah ak sepatotnyer xsuke sumer subjek...sebab kalo ak xske lagi ak nak blaja...he

hehe...ak suke wat mende yang tebalek...hehehe...tapi  nak wat cne kan...ak amng xbce lgsg b4 test kimia 

uh...mang patot failed pon...jadik...ak mengmbil iktibar....dengan stat stadi...lgpon da nak pekse...hehehe...ak 

ad bace blog sorg member ak nih...dy ckp sal dy crush ngan sumone la...2 yang ak trase nak blogging sal 

mende uh...walopon member ak uh kat u (u di rahsiekan),tapi keadaan nyer same je la...bile kite meningkat 

usia..maka byk lagi mende yang bole menjadi mslh kepade kite...seperti kengkwn ak nih...yang da dilamun 

chenta...hehehe...ak xrase ak mampu nak cover chenta2 ngan study nih...xad chenta pon kimia ak da 

failed...cane kalo ad.... mane nak pk bile nak bce buku...nak pk bile nak basoh baju..nak pk lagi sal balak ke 

awek ke.......haa...lu pk la sendri...tapi ak nak bg opinion....xsalah nak berchenta skrg...tp pepandai 

la balance ngan stadi...kalo rse2 cam mampu nak go on ngan blaja skali...go on je la...kalo rase2 xley nak 

balance chenta ngan stadi...better la stadi dlu...maybe ni bkn msenyer tok kite...t da keje...da dapat pgg duet 

sendri...nak cari awek ke balak ke...suke ati  la...tp kalo rse ngan chenta2 tesebot dpt inspire nak 

stadi...depends la...sumer org ad condition y bebeza...tapi satu je la...jage la bts2 

yek..hehehe...wokey...dadaaaaaaaaaaaa.....ak bebel2 kat sini pon hanyer tok hiburan semate...hehehe...  

Saturday, May 15, 2010

yeaahh..1 malaysia wuuu

assalamualaikummmmmm ya gamaah!!!izayyuku?kuwaisa?hahahhahahaha...mcm nak gilo hehapal arab mesr nh..serius tgg terbalik dr arab standard..well..doesn't stop me to post samting in this blog!!


well,act tade pape pon nak ckp..cme gian nak tetaip nh..slps blog memalukn yg aku pos las time..yg nh aku nk tules psl surroundg aku(aku sure rmi daa tawu aku lee yg tuleh blog tuh..hampeh!!wat malu eden jeeee)

hmm..da 3 minggu daa berada kat intec..tah napa,walopon aku rse rmi gak aa bdak smap kat situ,tp aku still miss smap..cr blaja da laen woo..arghh..rindu2!!tp kat sn aku x mo cte psl intec,kang terbongkar agi rhsia..awuuu..hahahhaha..yg nh aku nak cte psl rutin mingguan aku iaitu pegi gim!!hahhaa..walopon aku daa stat blaja blk,tp itu tdak bermakna aku akn miss nk pegi gim!!esp nak tgglkn mamat2 saleh yg ensem aja klas2 dancing tuh..perghh,,tak boleh tgglkn..hahhahaha..tade aa..


slaloonye ble aku gi gim,aku ikot klas je..ehh,bkn klas dance ye,skang nh aku daa tobat..aku daa x masok klas tuh..kekdg je..hahhaa..aku masok body combat..bg sesapa yg fes timer tuh,ble masok,setgh jam je aku kompom kiok..even ada pkck yg bermusclle2 masok combat tuh fes time,lg semput dr aku ble wat combat tuh(aku daa pro..tade sempot2 daa..hahhaha)..besss..gile klua peloh aa..agipon aku sesgt nye kagom ngn tutor yg aja klas combat tuh..org cina..bdn dia taya ckp aa..dia agak kurus,dan disebbkn kurus tu laa nmpk segala urat otot2 yg sggh perghh kalo tgk tu..serius aku tabik die..sebb?


byk lg klas combat yg org len aja..tp style dia aja org plg ske laa..org2 yg boleh thn ngn kekuatan die..sebb dienye klas plg tough,plg sempot dan plg rase nak pengsn kalo habes klas..serius..aku ade bwk kwn aku sowg masok klas die,.tak smpi 15 mnt kwn aku klua tros klas tuh..x larat waa ckp lu..aku pon cmtu laa dl..setgh jam je pensang trus..x mampu2..tp skang nh aku ley thn agi...aku kagoomm ngn dia!!aku tade gamba laa nak tjk..walopon die tak laa sehensem mamat saleh yg lg berotot dr die,tp dia laa tutor yg plg aku ske..ske2!!hahahha



nak dibwatkn cte..td aku masok laa klas combat die..seblom tuh aku masok klas cycling..dia pon jdk tutor cycling gak!!hebat x?berturut2!!(kalo korg nak taw,cycling jugak laa klas yg sempot jugak kalo nk masok..org athlete je masok bnda nh..aku masok gak..tp 50% laa ikot tutor..yg baki2 tuh aku dok cycle ikot sdap aku)..ble stat klas ,ade laa org india seblah die..dia mcm agak rpt laa ngn tutor cina tuh..td aku nmpk,dorg bercombat smbl glak2 agi..kitorg yg blakang2 nh dia wat dono je..hahha..agak terase di stu,dah laa aku fan tutor cine tuh!!tp tak pee..tp serius aa..td mcm situasi yg sgt bes tgk..diorg mcm nak lelumba tgk sape leh thn wat combat plg kuat n laju..opkos laa tutor tuh mng,yg india tuh cme pompuan yg x bedaya je..
hahahha...tp rse bess je tgk dorg komunikasi..memg 1 msia btoi laa..

itu je nak ctenye..org tade keje mmg camtuh..ske cte tah pape kat blog..tu laa ..spe soh wujudkn blog nh?hahhaha...ok laaa...aku nak hapal blk anatomi tah pebende nh..aduyai..dah nak kne balaj pyh2..perghh..ini laa takdr idop aku..pasrah je laa..doakan aku ye kekwn!!nnti aku doakn korg sume jge..wawa..really miss u guys!!

wassalam

Wednesday, May 5, 2010

-for ELF esp efa.-

 super junior is making a comeback!



and that my friend, is the sound of ELFs howling out of happiness…

Everybody’s making a comeback and so will SuperJunior! Rejoice but not to a full extend because the boys will be back as 10. The actor ,Ki-Bum; the plaintiff, Han-kyung and the offender enlistee,Kang-In, will not participate in this upcoming 4th album. Fans, we know you guys are unhappy about it but something is better than nothing right?
13th May will be the released date of their 4th full length album.
” The success of our 3rd album ‘Sorry Sorry’ gave us some pressure to do even better for the 4th album. But we will continue to do our best and hope that you’ll show us your support”  revealed, SuperJunior.
Regarding the absence of 3 other members, “We hope the best for Kang-In who’s enlisting this year. And Ki-bum, we believe his talent in acting will shine even more this year.”   Hankyung on the other hand, is no longer in contact with the rest of the members, at least for now.
“We are not in contact with Hankyung and it’s saddening. However, we’re praying for his return and hopefully we can be together again”
All the more you  fans should support them, regardless of the hoohahs. Poor boys, they need the emotional support.



 i luv their new looks anyway.but it looks and feels empty :(


Top Picture:
left to right:
Sung Min
Eun Hyuk
Kyu Hyun
Ye Sung
Shin Dong


Bottom Picture:
Wall left to right:
Hee Chul
Dong Hae
Si Won
Sitting in chair: Ryeo Wook
Sitting on table: Leader Leeteuk


some comments.


Chuu May 5, 2010 at 5:57 am
I remember when I first got hooked on Suju. Sorry Sorry just came out and I loved it.
After I heard it I ended getting completely hooked on everything to do with Suju. EHB, Full House, Makings of, the Movie, Mystery Six, Adonis Camp, everything.
I remember thinking ‘Ah~ I can’t wait till they have a comeback!”
And then all of this happened.
Poor boys. They’ve all been saying over and over for years now ‘We’re 13, we’ll always be together! Nothing can pull us apart!’
But when something like this happens, it’s just too hard to hold together.
I know what SM did to Hannie was horrible, but is he really willing to leave his best friends/members/brothers for it all? Can’t he figure out some way to get it all back AND punish SM?
I don’t even think he’s trying at all… it doesn’t even seem like he cares about them anymore. It makes me sad cause Hannie is so sweet and caring, and he LOVES these boys to death. Hell they did so much for him, Heechul especially.
I just don’t get it..
The other 10 are probably really broken up over it. They probably feel helpless because there’s nothing they can do about it.
I hope this all gets fixed.
Don’t they all remember the good ol’ days when they were all together all the time?
They’ve all separated now it seems.
Even though there’s still ten of them I can’t help but feel like they’re all broken up.
I miss the days when nothing could separate them.


Misa May 5, 2010 at 6:19 am
I think Hankyung went ahead with the lawsuit BECAUSE he loves the rest of the SuJu boys; let’s face it, he’s no good to them onstage or off if he’s exhausted and sick. There’s no way he wants to be treated the way SM was treating him, no person does, so I really think it was in everyone’s best interest that he do something about it.
As for not being able to contact the others, I think it’s a legal thing. It’s like in any case, where all involved aren’t allowed contact because of potential tampering of the case. I’m sure Hankyung would love to talk with his members, but is legally unable to do so.
It all comes down to this: would you rather have Hankyung with Super Junior, healthy and happy or have him there tired, exhausted and sick all the time, because he wants to please everyone and/or management is forcing him to fulfill his contract?


Chuu May 5, 2010 at 11:43 am
Hmm, I actually agree with everything you are saying.
It’s true. The way SM Entertainment treated Hankyung was unforgivable and cruel. He’s not a slave, he’s a human being. Not letting him rest, take days off, they wouldn’t even let him visit his PARENTS in China.
That’s just sick. They treated him like their puppet rather than an entertainer.
I hope even through all of this drama is going on he can atleased get some rest. Atleased if he is getting that I I’m sure the boys and fans will feel a little more relieved.
Hmm, I understand, they mustn’t be allowed to talk to him. That sucks, I’m sure all of them are dying to talk to him to see how he is doing and he is probably wanting the same thing.
It’s still so sad :(
I wonder if Super Junior will ever be the same again…
I hope that once this all gets cleared up they can go back to normal and maybe have a comeback with all 13 of them.
Although NOW there’s the Kangin problem, he will be missing for two years because of his enlistment for Military Service. However I am glad he is doing something that he believes will help him repent for his actions last September and October.
I wonder what’ll happen…
What do you think the chances of Hannie staying with Super Junior are? Maybe he can terminate this contract and make a new, more fair one?



Misa May 5, 2010 at 12:23 pm
Y’know, I think the chances of Hankyung staying with Super Junior are really good. Whether or not SM makes that possible is another thing. I really hope they can come to an agreement because Super Junior isn’t the same without all of its members.
Although I’m excited that their new album will be coming out soon, I’m a little sad that 3 will be missing. It’s not the same, but I’m sure the boys have worked hard and prepared for this!


ann May 5, 2010 at 12:52 pm
I wish the best for all of Super Junior all thirteen members in their path to the future .I do still feel their is more going on with Kim Kibum situation than what Kibum has said .I believe he was ousted from Super Junior not by the members but by management for contract reasons and they rather have fans hate Kibum one of the popular ones in SuJu.Than say that they had a contract issue with Kibum and that is why he is not there because SM had a contract problem with Kibum .It is they do not want to admit it .Kibum always had still participated in his Super Junior activities while also filming .It just seems like it is a that now and last year SM did not even try to let Kibum film and do Super Junior things or even let Kibum explain his real reason for not being there with his brothers.The reasons Kibum always say seem to rehearsed from a pr stand point.Kibum is to honest to give just vague responses.They seem that SM told him what to say.His reponses do not sound like it is genuine.They sound like management told him to say it with conviction but they all seem not like Kibum even though he has said his dream is to be an actor,he also said he likes performing on stage so .It just seems to much of a coincidence to me.





They’ve all been saying over and over for years now ‘We’re 13, we’ll always be together! Nothing can pull us apart!’ ;-(






SDEH.
.:(((((